Брюкселското зеле е вкусен зеленчук, за който обаче няма особено много рецепти, затова ще ви предложим рецепта за вкусно ястие с брюкселско зеле.
Необходими продукти:
1 кг брюкселско зеле, измито
1/4 чаша зехтин
1/2 чаша кленов сироп
6-8 филийки бекон, нарязан
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Вземете един плътнозатварящ се плик и изсипете брюкселското зеле в него. Оставете го настрани.
Вземете един тиган и пържете бекона, докато стане хрупкав. Извадете го върху кухненска хартия и го оставете настрани.
Изсипете кленовия сироп и зехтина в плика при зелето и го разклатете добре.
Изсипете брюкселското зеле в една тава, с хартия за печене на дъното и прибавете сол и черен пипер. След това изсипете и бекона отгоре.
Печете 45 минути, като трябва да го разбъркате 2-3 пъти, по време на печенето.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |