След като направихме кратка кулинарна разходка из Турция, днес се местим още пò na юг, за да ви запознаем с една исключително лесна и невероятно вкусна рецепта за картофи, идваща от остров Кипър.
Необходими са ви:
2 кг картофи
125 г масло
50 г галета
сол и черен пипер
пресни зелени подправки (например риган, босилек, чесън или пък розмарин)
Начин на приготвяне:
Обелете и разрежете картофите по дължина на четири парчета.
Поръсете ги със солта, черния пипер и галетата и ги поставете в тава.
Разпределете маслото на малки парчета отгоре и добавете 1 к.ч. вода.
Покрийте тавата плътно с готварско фолио и печете ястието на умерена фурна 1 час.
Поръсете с пресните подправки непосредствено преди да извадите ястието от фурната и задушете под фолио за още 5-10 минути.
Още изкушения с балкански привкус може да откриете в Kulinar.bg.
1 | 0 |