Доматен пай

Доматен пай

Това е вкусът на лятото, идеален за брънчове на открито и ежедневни летни вечери.

Пълнежът за доматения пай задължително включва домати, майонеза, много сирене и дижонска горчица. 

Въпреки че домашното тесто за пай е вкусно, можете да използвате и готово тесто. 

Необходими продукти: 

1 кг домати

1 тесто за пай (може и бутер тесто)

малко брашно, за поръсване

6 филийки бекон

1 глава лук 

2 скилидки чесън 

1 яйце

1/2 ч. майонеза

1 с.л. горчица

1 ч.л. ябълков оцет

1 ч.л. червен пипер

250 грама чедър

сол и черен пипер

2 с.л. пресен босилек

Начин на приготвяне: 

Подредете доматите в тава, върху кухненска хартия. Поръсете обилно със сол и сложете хартия и отгоре. Притиснете леко, за да се изцеди максимално много от водата. 

Пуснете фурната да загрява на 200 градуса и разточете тестото. Сложете го в тавата, в която ще го печете и го притиснете към дъното и стените на формата.

Направете дупки в тестото с вилица, сложете хартия за печене и отгоре суров боб. 

Печете около 20 минути, след което махнете боба и хартията и върнете във фурната за още 15 минути. 

Запържете бекона и го извадете върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.

В същата мазнина запържете лука, след това и чесъна.

Разбийте яйцето с всички подправки. Добавете лука и чесъна, нарязания бекон, настъргания чедър и босилека.

Разстелете малко от тази смес върху тестото, добавете малко от доматите, след това отново от сместа и отново домати.

Печете около 45 минути.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay