Това е вкусът на лятото, идеален за брънчове на открито и ежедневни летни вечери.
Пълнежът за доматения пай задължително включва домати, майонеза, много сирене и дижонска горчица.
Въпреки че домашното тесто за пай е вкусно, можете да използвате и готово тесто.
Необходими продукти:
1 кг домати
1 тесто за пай (може и бутер тесто)
малко брашно, за поръсване
6 филийки бекон
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 яйце
1/2 ч. майонеза
1 с.л. горчица
1 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. червен пипер
250 грама чедър
сол и черен пипер
2 с.л. пресен босилек
Начин на приготвяне:
Подредете доматите в тава, върху кухненска хартия. Поръсете обилно със сол и сложете хартия и отгоре. Притиснете леко, за да се изцеди максимално много от водата.
Пуснете фурната да загрява на 200 градуса и разточете тестото. Сложете го в тавата, в която ще го печете и го притиснете към дъното и стените на формата.
Направете дупки в тестото с вилица, сложете хартия за печене и отгоре суров боб.
Печете около 20 минути, след което махнете боба и хартията и върнете във фурната за още 15 минути.
Запържете бекона и го извадете върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.
В същата мазнина запържете лука, след това и чесъна.
Разбийте яйцето с всички подправки. Добавете лука и чесъна, нарязания бекон, настъргания чедър и босилека.
Разстелете малко от тази смес върху тестото, добавете малко от доматите, след това отново от сместа и отново домати.
Печете около 45 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |