Ще ви предложим рецепта за богат касерол, който съчетава много от любимите ни вкусове.
Необходими продукти:
2 чаши ориз, сварен
2 с. л. зехтин
1/2 глава лук, нарязан
2 средно големи сладки картофа, нарязани на малки кубчета
400 гр. брюкселско зеле
1 ч.л. суха мащерка
1/2 ч. л. червен пипер
сол
черен пипер
1/4 ч. пилешки бульон
600- 700 гр. обезкостено пилешко месо
1/2 ч. сушени боровинки
1/2 ч. нарязани бадеми
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса и намажете с мазнина касерола.
Първо, пригответе пилето. Загрейте 1 с. л. зехтин в голям тиган. Подправете месото със сол и черен пипер. Сложете месото в тигана и го запържете по 7-8 минути от всяка страна. Извадете го от тигана и оставете да изстине. Когато изстине, нарежете местото на парченца.
Загрейте останалия зехтин в тигана. Добавете лука, сладките картофи и брюкселското зеле. Подправете с мащерка, червен пипер, сол и черен пипер. Задушете зеленчуците около 5 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете на котлона още 5-10 минути.
Изсипете месото, ориза, боровинките и сместа от тигана в касерила и разбъркайте. Поръсете с бадемите и печете около 20 минути.
Оставете да изстине за около 5 минути и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |