Киноата навлиза все повече като продукт. Тя е много полезна. Днес ще Ви предложим една лесна рецепта за салата с киноа, която е много подходяща за есента.
Необходими са Ви: 30 грама авокадо, 32 грама киноа, 50 грама карфиол, 50 грама копър, 12 грама покълнали семена (на ряпа например)1/2 пресен лук, сокът и кората на 1/2 зелен лимон, 2 клончета мента, 2 стръка магданоз, 2 лешника, половин супена лъжица рапично масло, сол и черен пипер.
Изплакнете киноата. Сложете я да заври в солена вода. След това я махнете от огъня и я оставете да постои 5 минути така. След това я отцедете, измийте я със студена вода и отново я изцедете и оставете настрани.
След това почистете карфиола и копъра. Настържете връхчетата на карфиола. Нарежете лук, копър и авокадо на дребни парчета.
После смесете киноата с нарязаните зеленчуци. Добавете и семената, лимоновия сок, маслото от рапица, солта и черния пипер.
Леко запържете лешниците в тигана и ги добавете отгоре върху обърканата вече салата, заедно с корите лимон.
Желаем Ви приятно похапване!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |