Решили сте да импровизирате с нов десерт у дома, но държите да е хем вкусен, хем лесен за приготвяне. Тази печаща се шоколадова торта отговаря на вашите критерии, защото подготовката й отнема не повече от 15-20 минути, а същевременно резултатът е страшно апетитен.
Единственото, което е нужно да направите, след като смесите всички съставки, е да оставите фурната да свърши останалата работа.
Необходими продукти:
280 г черен шоколад
20 г брашно
6 яйца
180 г масло
210 г почистени орехи
сладкарска сметана за украса
200 г захар
2 с.л. пудра захар (за поръсване)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200°C. Запечете в нея орехите за около 5 минути, след което ги смесете с брашното. Разтопете шоколада на водна баня и го махнете от котлона.
В средно голям съд разбъркайте с електрически миксер маслото, 2/3 от захарта и отделените от яйцата жълтъци. В друг съд разбийте на сняг белтъците с останалата захар. Към сместа с жълтъците прибавете разтопения шоколад и брашното. Разбъркайте всичко добре, като накрая добавите внимателно и белтъците. Бъркайте с кръгови движения отгоре надолу.
Получената смес изсипете в тава и печете в предварително загрята на 180°C фурна за около час. Проверете дали тестото се е изпекло с помощта на клечка за зъби.
Извадете сладкиша да се охлади, а след като изстине, поръсете обилно с пудрата захар. По желание може да украсите със сметана.
Още кулинарни предложения ще намерите на Jenite.bg във Facebook.
5 | 1 |