Карбонара с пиле

Карбонара с пиле

Когато ви се похапва нещо вкусно и въглехидратно, няма нищо по-подходящо от добрата карбонара. Не само, че е пълна с кремообразен сос и хрупкав бекон, но е и ястие, което се приготвя лесно и често може да откриете, че вече имате много от съставките в кухнята си.

Необходими продукти:

350 г фетучини

4 резена бекон

3 скилидки чесън, смлени

250 г пилешки гърди без кости и без кожа, нарязани на ивици

Сол

Прясно смлян черен пипер

4 големи яйца, разбити

3/4 ч.ч. прясно настърган пармезан, плюс още за гарнитура

1/3 ч.ч. прясно нарязан магданоз, плюс още за гарнитура

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете пастата според указанията на опаковката до ал денте. Отцедете, като запазите 1/2 чаша вода от пастата и върнете в тенджерата.

Междувременно в голям тиган на среден огън запържете бекона за 5 минути. Добавете чесъна и задушете, докато беконът стане хрупкав, още 2 до 3 минути. Прехвърлете в купа и отцедете половината от мазнината в тиган.

Добавете пилето в тигана и увеличете котлона до средна степен. Подправете обилно със сол и черен пипер и запържете за по 5 минути от двете страни.

Намалете котлона и върнете бекона в тигана. Разбъркайте, след това добавете сварената паста и разбъркайте, докато се комбинират. В малка купа разбийте заедно яйцата, пармезана и магданоза и подправете със сол и черен пипер.

Изсипете яйчената смес върху пастата и разбъркайте, докато се смеси, след което добавете няколко супени лъжици от водата от пастата, докато стане кремообразна. Гарнирайте с пармезан и магданоз и сервирайте веднага.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay