Кексчета с разтопен шоколад и горски плодове

Кексчета с разтопен шоколад и горски плодове

Сочните кексчета винаги са добро решение, когато ни се прияде нещо сладко. Независимо с какъв вкус ще ги приготвите, те с вкусни, ароматни и стават много лесно. Дори не ви трябва миксер!

В наш фаворит обаче се превърнаха кексчетата с разтопен шоколад, малини и боровинки. Обожаваме да слагаме тези плодове в различни печива, тъй като придават неповторим вкус и ухаят божествено. И така, как да си приготвите този изкушаващ десерт?

Необходими продукти:

2 яйца

1 ч.ч. захар (смес от бяла и кафяв Мусковадо)

Разтопен млечен шоколад

Малко какао

100 г Разтопено краве масло

100 г кисело мляко

1 ч.ч. брашно

Бакпулвер

Ванилия

Начин на приготвяне:

Поставете касерола на слаб огън и разтопете шоколада. След това добавете маслото, докато се разтопи и сместа се втечни. Отстранете от котлона и изчакайте малко да се охлади.

През това време разбийте с телена бъркалка яйцата със захарта и ванилията. Прибавете шоколадовата смес и разбъркайте добре. Добавете какао, ако сместа ви се струва прекалено светла.

Постепенно добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте добре, докато получите еднородна смес. Добавете предварително измитите и леко подсушени горски плодове и разбъркайте отново.

Разпределете сместа в силиконови форми за мъфини. Количеството би трябвало да ви стигне за около 12 броя. Изпечете за около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Да ви е сладко!

Кексчета с разтопен шоколад и горски плодове

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay