Малко шампанско е тайната за страхотен вкус на кексчетата.
Необходими продукти:
За кексчетата:
1 кутия готова смес за кексчета
1/3 чаша растително масло
3 белтъка
1 1/4 чаша шампанско
2/3 чаша ягоди, нарязани
За глазурата:
3 чаши пудра захар
1/3 чаша масло
1 1/2 л. ванилов екстракт
1-3 с. л. шампанско
За ягодовия топинг:
3-4 нарязани ягоди
1 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната, според указанията на опаковката на готовата смес. Направете кексчетата: смесете готовата смес за кексчета, белтъците, шампанското, маслото и ги разбийте добре. Пригответе си тава за кексчета, както и хартийки за мъфини. Напълнете всяка от формичките със сместа, като слагате около 2/3. Изпечете кексчетата, около 10-15 минути. Най-сигурно е да ги проверявате с клечка за зъби, като тя трябва да излезе чиста от кексчето, ако е изпечено. Оставете ги да се охладят.
Направете глазурата:
В средно голяма купа разбийте пудрата захар и маслото. Постепенно прибвете и ванилията и шампанското. Когато глазурата е готова, сложете върху всяко кексче.
Направете топинга: Нарежете ягодите и поръсете със захар. Оставете ги да престоят, за да пуснат сок. След това поръсете кексчетата отгоре.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |