Днес ще ви представим една алтернатива на традиционната паста, която е не по-малко вкусна. Маникотите от патладжан са по-нисковъглехидратни, което ги прави чудесен вариант за вкусна и сравнително здравословна вечеря.
Необходими продукти:
2 големи патладжана
сол
2 с. л. зехтин
2 ч. рикота
1/2 ч. заквасена сметана
1/2 ч. настърган пармезан
1/4 ч. накъсани листа босилек
2 с. л. пресен магданоз + още за поръсване
кората от 1/2 лимон
черен пипер
щипка червен пипер
2 ч. сос Маринара
1 ч. настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете патладжаните на филийки и ги наредете в тава, върху хартия за печене. Поръсете ги със сол и оставете да престоят 15 минути.
Попийте влагата с кухненска хартия.
Поръсете патладжана със зехтин и го сложете да се пече- около 10 минути.
В средно голяма купа смесете рикотата, сметаната, пармезана, босилека, магданоза, лимоновата кора. Подправете със сол, черен пипер и щипка червен пипер.
Докато патладжана е още топъл, сложете по една лъжица от плънката и навийте патладжана на ролца.
Сложете тънък слой сос Маринара в една тавичка. Наредете отгоре ролцата от патладжан, след това останалия сос Маринара и поръсете с настърганата моцарела.
Печете около 20 минути.
Поръсете с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |