Тази пухкава кокосова торта е пълна с лек ананасов крем и завършена с глазура от крема сирене и препечени кокосови стърготини.
Тази торта е много вкусен летен десерт, в който ще се влюбите, ако го опитате.
Ето как да я приготвите:
Необходими продукти:
3 ч. брашно
1 1/2 ч. захар
3 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1 консерва кокосово мляко
3/4 ч. олио
4 яйца
1 ч.л. ванилия
За крема:
4 жълтъка
3/4 ч. захар
1/2 ч. сок от ананас
4 с.л. масло
За глазурата:
1 ч. кокосови стърготини
250 грама крема сирене
1/2 ч. масло
3 ч. пудра захар
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте брашното, захарта, царевичното нишесте, бакпулвера и солта.
В друга голяма купа разбийте кокосовото мляко, олиото, яйцата и ванилията. Добавете към сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят. Разпределете тестото в 3 тави или го изсипете във форма за торта и ще го разрежете след това.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Междувременно направете крема: Разбийте жълтъците, захарта и сока от ананас. Оставете на котлона, за да се затопли. Когато заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато се сгъсти.
Махнете от котлона и добавете маслото.
Прецедете крема, за да няма бучки. Сложете крема в хладилника, за да се охлади за около 1 час.
Сложете кокосовите стърготини в тава върху хария за печене и печете около 10 минути.
Разбийте крема сиренето с маслото, а след това добавете пудрата захар и ванилията.
Сглобете тортата, като редувате блатове и крем, накрая измажете с глазурата и поръсете с кокосовите стърготини.
Оставете тортата да се охлади добре преди да сервирате.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |