Ето как да приготвите класически джинджифилови бисквити вкъщи за Коледа:
Необходими продукти:
3 чаши брашно
1 ч. л. сода за хляб
2 ч. л. джинджифил
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. карамфил
3/4 ч. масло, на стайна температура
3/4 ч. кафява захар
2/3 ч. петмез
1 голямо яйце
1 ч. л. ванилия
червени и зелени пръчици за декорация
ванилова глазура, за декорация
Начин на приготвяне:
В голяма купа рабъркайте маслото и кафявата захар. Добавете петмеза и яйцето.
Добавете брашното, подправките, содата и рабъркайте, докато се образува тесто.
Разделете тестото на две и увийте всяка част с прозрачно фолио. Натиснете ги, за да получите два диска от тесто.
Охладете тесотот, докато стане твърдо, 2-3 часа.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Пригответе една тава и сложете хартия за печене.
Разстелете тестото, докато стане тънко и с помоща на формички изрежете бисквитите. Преместете ги в тавата и печете около 10-15 минути.
Украсете с бялата глазура и пръчиците.
Добър апетит!
1 | 0 |