Лазанята е едно от най-вкусните ястия, които съществуват. Ще ви предложим рецепта за лазаня, която не се приготвя с кори за лазаня, а със сладки картофи.
Необходими продукти:
мазнина за тавата
3 броя големи сладки картофи
2 с. л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязан
2 скилидки чесън
500 грама наденица
сол
черен пипер
2 ч. сос Маринара
1 пакет бейби спанак
1 ч. рикота
1 голямо яйце, разбито
3/4 ч. настърган пармезан
1 с. л. риган
1 ч. моцарела, нарязана
пресен магданоз, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. Подгответе една тава, като сложите хартия за печене и я намажете с мазнина.
Загрейте малко олио в един тиган. Запържете лука и чесъна. Добавете наденицата и гответе около 10 минути. Подправете със сол и черен пипер.
Добавете соса маринара и бейби спанака и премахнете от котлона.
В голяма купа разбъркайте рикотата, яйцето, половината от пармезана и ригана.
Наредете един ред от нарязаните сладки картофи в тавата. След това сложете един слой от сместа с рикотата, след това един слой от соса. Повторете, докато свършат продуктите. Отгоре наредете моцарелата и поръсете с останалия пармезан.
Покрийте с алуминиево фолио и печете около 45 минути. Махнете фолиото и печете още 15 минути.
Оставете да изстине за 10 минути и сервирайте, като поръсите с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |