Лесни начини да ядете по-малко месо това лято

Лесни начини да ядете по-малко месо това лято

Въпреки случващото се около нас, лятото не се отменя. Мислете за това лято като за възможност да изпробвате храни, които иначе бихте пренебрегнали. И ние ще ви кажем няколко лесни начини как да хапвате по-малко месо това лято.

Пригответе леща за обяд. Освен като супа, можете да я хапвате и като яхния. А сварената леща може да добавите или в салати, или в други супи, за да ги разнообразите. Лещата се готви доста лесно и доста по-бързо от боба, а и поема аромата на подправките повече. Можете да приготвите по-голямо количество и да го консумирате няколко пъти през цялата седмица.

Дайте на гъбите малко повече вкус с малко мазнина и повече соев сос. Гъбите отдавна са в менюто на вегетарианците като заместител на месото. Те биват прибавяни във веган бургери или в гъбен сос "Болонезе". А и структурата им е подобна на тази на месото. Запържете ги в масло, добавяйки малко ситно нарязан пресен чесън и соев сос. Всеки вид мазнина би свършил работа, но знайте, че ще се нуждаете от повече, отколкото си мислите. Гъбите са като гъби, когато става въпрос за накисването им в каквото и да е ястие. Така че бъдете готови да добавите повечко масло или олио, докато се готвят, за да постигнете тази месеста структура.

Добавете към менюто си малко тофу. Тофуто отдавна е достъпна храна. За да му помогнете да абсорбира ароматите и да избегнете мократа консистенция, която тофуто понякога придобива при готвене, е препоръчително да го замразите и размразите преди готвене, а след това да го притиснете между две чинии. След това го нарежете на кубчета и го накиснете в любимия си сос или марината.

Опитайте грилован карфиол. Зеленчуците придобиват по-добър вкус и заприличват на основно ястие, когато готвачът започне да им обръща вниманието, което те заслужават. Насолете нарязаните парчета, подобни на пържоли, карфиол преди да ги сложите на скарата.

Дайте нов живот на броколите. Може да ви се струва невероятно, но те лесно могат да заменят месото в хот-дога. Просто гриловайте целите цветчета за няколко минути преди да ги напъхате в хлебчето за хот-дог. А като финален детайл добавете и горчица, и кетчуп. Ако броколите не са вашият зеленчук, заменете ги с моркови.

И запомнете, че можете да добавите в менюто си вегетариански ястия без да отказвате месото завинаги.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay