Наскоро ви показахме как приготвяме нашите любими мини кюфтенца на фурна, които са обичани от всички членове на семейството. Време е обаче да ви запознаем с подробната рецепта, за да можете и вие да им се насладите у дома. Нека запретнем ръкави и да започваме да въртим кюфтенца.
Необходими продукти:
500 г кайма смес
Глава кромид лук, нарязана на ситно
Няколко стръка магданоз
Едно яйце
Филия препечен хляб
1/2 ч.ч. настърган пармезан
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. червен пипер
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете каймата в дълбок съд и добавете към нея лука, магданоза, пармезана, хляба, яйцето и прясното мляко. Смесете добре, след което прибавете подправките и омесете отново, докато се разпределят равномерно.
Поставете хартия за печене в широка тава. Навлажнете ръцете си и започнете да оформяте малки кюфтенца. Подредете ги в тавата и печете в предварително загрятата фурна до образуване на тънка коричка. Не прекалявайте с печенето, тъй като по този начин кюфтенцата ще изгубят своята сочност и ще станат сухи и и трудни за консумация.
Поднесете с гаритура от картофено пюре или запечеи картофи с подправки!
0 | 0 |