Тези пухкави палачинки имат всичко, което обичаме в класическата морковена торта, дори глазура от крема сирене. Те са много подходящи както за десерт, така и за закуска и се приготвят много лесно.
Необходими продукти:
1 ч. брашно
1/4 ч. кафява захар
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. индийско орехче
1/2 ч. мляко
1/2 ч. заквасена сметана
2 яйца
2 с.л. масло
1 ч.л. ванилия
1/2 ч. настъргани моркови
1/2 ч. печени орехи
За глазурата:
250 грама крема сирене
1/4 ч. кленов сироп
1/4 ч. пудра захар
2 с.л. сметана
Начин на приготвяне:
В средна купа разбийте крема сиренето, кленовия сироп и пудрата захар. Добавете сметаната и разбийте отново.
В голяма купа комбинирайте брашното, захарта, бакпулвера, содата за хляб, канелата, солта и индийското орехче.
В друга купа разбийте млякото, заквасената сметана, яйцата, разтопеното масло и ванилията. Добавете към сухите съставки и разбъркайте. Добавете морковите и орехите.
Изпържете палачинките в малко мазнина и ги наредете една върху друга. След това полейте с глазурата и готово.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |