Преведено от италиански - Farro се отнася до зърната от три вида пшеница, които се продават сушени и се варят във вода до омекване. Яде се така или се използва като съставка в салати, супи и други ястия.
Има МНОГО страхотни салати фарро, но нека ви кажем защо тази е най-добрата:
Дресингът
Малко неща са по-вкусни от пържен лук. Той е вкусен и добавя хрупкавост. Освен самия лук, в дресинга се добавя и мазнината, в която е изпържен, както и оцет, горчица и мед.
Фаро
Сваряването на Фаро в бульон, добавя още повече аромат и вкус.
Салатата
С ядки, сирене, плодове и листни зеленчуци, тази салата наистина е подходяща за обяд или вечеря, достатъчно хранителна е.
Универсалността
Не сте фен на пеканите? Вместо това използвайте орехи! Имате допълнително круши под ръка? Забравете ябълките и ги използвайте! Тази салата е нещо като шаблон за добра Фаро салата. Има всички необходими елементи: сладко, солено, меко, хрупкаво, мазно, прясно. Чувствайте се свободни да я направите с каквото пожелаете, по ваш вкус.
Необходими продукти:
1 ч. Фаро
2 ч. зеленчуков бульон
1 1/2 ч. л. сол
1 дафинов лист
1 глава лук, нарязан на ситно
1/3 ч. зехтин
3 с. л. ябълков оцет
1 с. л. горчица
2 ч. л. мед
черен пипер
2 ч. рукола
1 зелена ябълка, нарязана
1/2 ч. настърган пармезан
1/4 ч. босилек
1/8 ч. магданоз
1/4 ч. печени пекани
Начин на приготвяне:
В средна тенджера комбинирайте фаро, зеленчуков бульон, сол и дафинов лист. Оставете да заври, след това намалете силата на котлона и оставете да се готви, като се разбърква от време на време, докато Фаро омекне, около 30 минути. Когато фарото е приготвено, прехвърлете в голяма купа, за да се охлади.
Междувременно направете пържения лук: в малък тиган, на умерен огън, комбинирайте зехтина и лука. Гответе около 15 до 20 минути. Отстранете лука от маслото с решетъчна лъжица и поставете върху покрита с хартия чиния и подправете със сол. Оставете зехтинът да се охлади.
Направете дресинга: в средна купа комбинирайте охладения зехтин с оцет, горчица и мед и подправете със сол и черен пипер.
Сглобете салатата: комбинирайте свареното фаро, хрупкавия лук, руколата, ябълката, пармезана, босилека, магданоза и пеканите.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |