Меките боровинкови бисквити с пресни боровинки, парченца бял шоколад, крема сирене и сладко от боровинки са най-вкусните боровинкови бисквити, които съществуват. Ето как да ги направите:
Необходими продутки:
1 1/2 ч. брашно
1 чаена лъжичка царевично нишесте
1/4 ч. л. сол
3/4 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. масло
3/4 ч. захар
1 яйце
1 ч. л. ванилия
120 грама шоколад, нарязан на малки парченца
3/4 ч. боровинки
За пълнежа:
70 грама крема сирене
1 ч. л. пудра захар
1/2 ч. л. ванилия
3-4 с. л. сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
В малка купа комбинирайте сухите съставки: брашно, царевично нишесте, сол и бакпулвер.
Разбийте маслото и захарта на висока скорост с миксера за около 2 минути. Добавете яйцето и ванилията и разбъркайте, за да се комбинират добре.
Смесете сухите и мокрите съставки.
Добавете 3/4 от шоколада.
Добавете боровинките и разбъркайте внимателно.
Сложете тестото в хладилника за 2 часа.
В друга купа разбъркайте крема сиренето с ванилията и захарта и сложете сместа в хладилника.
Загрейте фурната на 250 градуса.
Сложете хартия за печене в една тава.
Сложете една лъжица от сместа за бисквитите върху хартията за печене и я разстелете така, че да наподобява паничка. Сложете вътре една лъжица от пълнежа, 3/4 ч. л. сладко от боровинки и отгоре сложете още от тестото. Притиснете добре, така че да няма отвори. Сложете няколко парченца шоколад и ги натиснете върху бисквитата.
Повторете това с останалата смес. Сложете готовите бисквити във фризера за 10 минути преди печене.
Печете около 16-18 минути.
След това охладете бисквитите върху решетка и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |