Пиле Марсала е ястие, което е кремообразно, бързо и неустоимо. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
1 ч. брашно
сол
черен пипер
4 броя пилешки гърди
2 с. л. масло
1 с. л. зехтин
250 грама гъби
2 скилидки чесън, накълцан
3/4 ч. вино Марсала
3/4 ч. пилешки бульон
1/2 ч. сметана
2 с. л. магданоз
Начин на приготвяне:
В плитка чиния сложете брашното и добавете малко сол и черен пипер. Потопете местото в тази смес.
В голям тиган загрейте 1 с. л. зехтин и 1 с. л. масло. Добавете месото и гответе до златисто. Извадете пилето от тигана и го сложете в чиния.
Направете соса: Сложете останалото масло в тиган и добавете гъбите. Гответе около 7-8 минути, добавете чесъна, подправете със сол и черен пипер и гответе още няколко минути.
Добавете виното, пилешкия бульон, сметаната, магданоза и оставете да заври. Върнете пилето в тигана и гответе още 10 минути.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |