Пиле с киноа и авокадо на тиган

Пиле с киноа и авокадо на тиган

Предлагаме ви бърза и лесна вечеря, която е с високо съдържание на белтъчини и изисква много малко усилия. Насладете се чилито на прах и лютият пипер, които биват идеално балансирании с авокадо и сметана!

Необходими продукти:

Около 6 бр. обезкостени пилешки бутчета

1 ч.л. чили на прах

Сол

Прясно смлян черен пипер

Глава лук

Една чушка

3 скилидки чесън, смлени

1 с.л. доматена паста

1 ч.ч. пилешки бульон

Домати на кубчета от консерва

Консерва черен боб, отцеден и изплакнат

1 ч.ч царевица

1 ч.ч. суха киноа

1 ч.л. кимион

1 ч.л. сушен риган

1/4 ч.ч. лют червен пипер

Сок от лайм

Прясно нарязан кориандър

Едноавокадо, нарязано, за сервиране

Заквасена сметана, за сервиране

Резенчета лайм, за сервиране

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките бутчета с чили на прах, сол и черен пипер. В голям тиган на среден огън загрейте олио. Добавете пилешкото и запържете до златисто, около 4 минути от всяка страна. Отстранете тигана от котлона.

Намалете котлона и добавете лука и лютия пипер пипер. Задушете до омекване и след това добавете чесъна за около минута. Добавете доматената паста и разбъркайте, за да покриете зеленчуците.

Налейте бульон и разбъркайте. Добавете доматите на кубчета, боба, царевицата и киноата. Добавете кимион, риган и лют червен пипер и подправете със сол и черен пипер. Върнете бутчетата в тигана. Оставете сместа да заври, след това намалете котлона и гответе под капак 20 минути. Отстранете капака и оставете да къкри, докато киноата омекне и пилето стане готово, още 10 до 15 минути.

Извадете пилето от тигана, след което добавете кориандър и сок от лайм. Сервирайте с авокадо, заквасена сметана и резенчета лайм.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay