Тази лесна вечеря не изисква почти никакви усилия, но е изключително вкусна. Съчетайте с броколи или пържен ориз и ще имате вкусна вечеря на масата за по-малко от час.
Необходими продукти:
1/4 ч.ч соев сос с ниско съдържание на сол
3 с.л. пчелен мед
2 скилидки чесън,
Сок от 1 лайм
2 с.л. сусамово масло,
1 ч.л. сос Sriracha (вече се намира и у нас в търговските вериги)
1 с.л. царевично нишесте
500 г пилешки гърди без кости и без кожа
Сол
Прясно смлян черен пипер
Сусам, за гарниране
Нарязан зелен лук, за гарниране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. В средна купа разбъркайте заедно соевия сос, меда, чесъна, сока от лайм, 1 супена лъжица сусамово масло, Sriracha и царевичното нишесте. Подправете пилето със сол и черен пипер. В голям тиган, подходящ за фурна, на средно силен огън, загрейте останалата супена лъжица сусамово масло. Добавете пилето и запържете до златисто, по 4 минути от всяка страна. Залейте се с глазурата и прехвърлете във фурната.
Изпечете пилето за 25 минути. След това намажете с лъжица глазура върху пилето и запечете до карамелизиране за около 2 минути. Гарнирайте със зелен лук и сусам.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |