Пилешки такос

Пилешки такос

Тако е мексиканско и изключително вкусно ястие. Може да се приготви и с друг вид месо, но рецептата, която ще ви предложим е с пилешко. 

Необходими продукти:

1 с. л. олио

1 глава лук, нарязан

1 с. л. кимион

сол

черен пипер

2 ч. накъсано пилешко месо

1 консерва зелени чушки

1 ч. сос салса

1 консерва боб

9 тако черупки

1 1/2 ч. настърган кашкавал или сирене, по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

В средно голям тиган загрейте олиото. Добавете лука и гответе, докато омекне, около 6 минути. След това добавете кимиона, сол и черен пипер. Разбъркайте добре. 

Добавете пилешкото месо, зелените чушки и салсата и разбъркайте добре. 

Вземете една тава, сложете хартия за печене и я оставете настрана. 

Вземете една тако черупка, сложете лъжица от боба на дъното, а след това и от сместа с месото. 

Редете такосите в тавата. 

Когато сте готови с всички черупки, поръсете ги с настъргания кашкавал и запечете за 10 минути. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay