Тако е мексиканско и изключително вкусно ястие. Може да се приготви и с друг вид месо, но рецептата, която ще ви предложим е с пилешко.
Необходими продукти:
1 с. л. олио
1 глава лук, нарязан
1 с. л. кимион
сол
черен пипер
2 ч. накъсано пилешко месо
1 консерва зелени чушки
1 ч. сос салса
1 консерва боб
9 тако черупки
1 1/2 ч. настърган кашкавал или сирене, по избор
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
В средно голям тиган загрейте олиото. Добавете лука и гответе, докато омекне, около 6 минути. След това добавете кимиона, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Добавете пилешкото месо, зелените чушки и салсата и разбъркайте добре.
Вземете една тава, сложете хартия за печене и я оставете настрана.
Вземете една тако черупка, сложете лъжица от боба на дъното, а след това и от сместа с месото.
Редете такосите в тавата.
Когато сте готови с всички черупки, поръсете ги с настъргания кашкавал и запечете за 10 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |