Равиоли с колбас и брюкселско зеле

Равиоли с колбас и брюкселско зеле

Равиолите са италианска класика, която обичаме често да похапваме. Предлагаме ви интересен вариант с колбас и брюкселско зеле, който със сигурност ще ви впечатли!

Необходими продукти:

Един пакет равиоли със сирене

250 г италианска пуешка наденица

350 г брюкселско зеле

1/2 ч.ч. домашен пилешки бульон

настърган пармезан или сирене Романо

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете равиолите според указанията на опаковката.Междувременно загрейте олио в голям тиган на среден огън. Добавете колбаса и го запържете, като го разбиете с лъжица, докато покафенее. Добавете брюкселското зеле, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер и гответе, като бъркате в продължение на 2 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри. Сервирайте върху равиолите и по желание поръсете със сирене.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay