Пиле фрикасе е едно от традиционните ястия на българската кухня, което почти всеки обича. Хубаво е да експериментираме в кухнята, но понякога е хубаво да си приготвяме и прости гозби.
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 кг пилешки бутчета
сол
черен пипер
2 с. л. масло
1 голяма глава лук, нарязан
1 голям морков, нарязан
1 стрък целина, нарязана
200 гр. гъби
2 с. л. брашно
1/2 ч. бяло вино
2 ч. пилешки бульон
1 ч. сметана
2 с. л. магданоз
2 ч. л. мащерка
Начин на приготвяне:
В голям тиган загрейте зехтина. Сложете пилешкото месо в тигана и го запържете до златисто. Подправете със сол и черен пипер. След това извадете месото в чиния.
В същия тиган добавете маслото и след това добавете лука, моркова, целината и гъбите и гответе 6-7 минути. Добавете брашното и разбъркайте, докато се сгъсти. Изсипете виното в тигана и го оставете на котлона за още 7 минути.
Добавете бульона, сметаната, магданоза, мащерката и подправете със сол и черен пипер.
Върнете пилето обратно в тигана и го гответе още 15 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 1 |