Рецепта за овчарски пай

Рецепта за овчарски пай

Овчарският пай е изключително вкусен. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

750 грама картофи, обелени

сол

4 с. л. масло

1/4 ч. мляко

1/4 ч. заквасена сметана

черен пипер

За сместа от кайма:

1 с. л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан

2 моркова, обелени и нарязани

2 скилидки чесън, накълцан

1 ч. л. мащерка

750 грама кайма

1 ч. замразен грах

1 ч. замразена царевица

2 с. л. брашно

2/3 ч. пилешки бульон

1 с. л. магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Междувременно направете картофено пюре: В голяма тенджера сварете картофите с щипка сол. Варете до омекване. След това изцедете водата и върнете картофите обратно в тенджерата.

Намачкайте картофите, добавете сметаната, маслото, млякото, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Направете сместа за каймата:

Загрейте зехтина в един тиган. Добавете лука, морковите, чесъна, мащерката и запържете за 5 минути. След това добавете каймата и запържете за още 5-7 минути.

Добавете замръзения грах и царевица и гответе още 3-4 минути, докато се стоплят.

Добавете бульона и брашното и оставете на котлона още 5 минути, докато сместа се сгъсти.

Изсипете сместа с каймата в една тава. Отгоре разстелете картофеното пюре и печете 20 минути, до златисто. Поръсете с магданоз преди сервиране.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay