Печените понички не отстъпват по вкус на пържените. Ето как да приготвите този по-здравословен вариант на любимите понички:
Необходими продукти:
2 чаши брашно
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
1/4 ч.л. сода за хляб
Щипка индийско орехче (по избор)
2 големи яйца
1/3 ч. кафява захар
1/3 ч. захар
3/4 ч. мляко
1/2 ч. сметана
2 с. л. масло
2 с. л. олио
2 ч. л. ванилия
1 ч. шоколад
захарни пръчици, за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и намажете две тави с мазнина. В голяма купа комбинирайте брашното, бакпулвера, солта, содата и индийското орехче.
В средно голяма купа комбинирайте яйцата, захарта, млякото, сметаната, маслото, олиото и ванилията. Разбъркайте, до получаване на гладка смес.
Смесете мокрите и сухите съставки и разбъркайте добре.
С помощта на пош, направете поничките. Имайте предвид, че тестото ще се надигне, така че не ги правете прекалено големи.
Печете около 10 минути, докато поничките станат златисти. Оставете ги още 5 минути във фурната, преди да ги извадите.
Направете глазурата: Сложете шоколада в една купичка и добавете малко мляко. Сложете го в микровълновата за 30 секунди. Разбъркайте и ако не се е разтопил напълно, го сложете за още няколко секунди в микровълновата.
Полейте поничките с разтопения шоколад и поръсете със захарни пръчици.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |