Френският омлет има репутация, че е изключително труден за изпълнение, но си струва да опитате:
Необходими продукти:
3 големи яйца
сол
черен пипер
1/2 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с помощта на вилица. Овкусете ги със сол и черен пипер.
Затоплете маслото в незалепващ тиган с не много голям размер. Преди маслото да е покафеняло, добавете яйцата. С помощта на вилица разбърквайте, докато разклащате тигана с другата ръка. След 1-2 минути яйцата ще станат пухкави. Разстелете яйцата равномерно в тигана.
Махнете тигана от котлона и леко загънете омлета с помощта на вилица.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |