Ризотото винаги е добра идея!
Необходими продукти:
5 ч. зеленчуков бульон
1 буркан сушени домати
1 скилидка чесън, накълцан
1 голяма глава лук, нарязан
сол
черен пипер
1 1/2 ч. ориз
1 ч. бяло вино
1 1/2 ч. пармезан
2 с. л. масло
1/4 ч. босилек
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 300 градуса.
В средно голяма тенджера загрейте бульона.
Задушете сушените домати с чесъна, лука, маслото, сол и черен пипер за около 2 минути. Добавете ориза и виното и разбъркайте. Намалете топлината и добавете 3 чаши от бульона. Непрекъснато разбърквайте и оставете на котлона, докато ориза абсорбира по-голямата част от течността.
Добавете останалия бульон и прехвърлете ястието в тава. Печете около 15 минути.
След това добавете пармезана и маслото и разбъркайте.
Ако ризотото е прекалено гъсто, добавете малко бульон.
Сервирайте с босилек и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |