Тази салата е бързо, безглутеново ястие, което е страхотно за обяд или вечеря.
Необходими продукти:
1 връзка аспержи
1 с. л. зехтин
1/2 ч. л. морска сол
1/2 ч. киноа
1 чаша вода
1 ч. козе сирене
1 ч. л. оцет
1 ч. л. зехтин
1/4 ч. л. чесън на прах
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Наредете аспержи в тава, върху хартия за печене и поръсете с 1 с. л. зехтин и 1/2 ч. л. морска сол. Печете около 20 минути. Извадете от фурната и ги нарежете на около 2 см лентички.
Вземете една средно голяма тенджера и сложете киноата и водата в нея. Оставете водата да заври. Когато заври, намалете температурата и оставете киноата малко да поври.
Изсипете киноата в една купа, заедно с аспержите, козе сиренето, оцета, зехтина, чесъна на прах и солта.
Разбъркайте всичко и салатата е готова.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |