Макар че през лятото свинското месо не е на дневен ред, то съдържа някои различни хранителни вещества от пилешкото и рибата, затова е добре да хапваме от време на време.
Тежките ястия, съдържащи свинско, определено не са добра идея, но има и по-летни рецепти с такова месо. Тези пържоли с мед и салса от манго са добър пример. Вкусовете се комбинират перфектно, а ястието се приготвя сравнително лесно.
Ето как:
Необходими продукти:
олио
1/2 ч. кетчуп
1/3 ч. мед
1 с.л. соев сос
1 ч.л. горчица
1 ч.л. нарязан на ситно джинджифил
1 ч.л. червен пипер
4 свински пържоли
сол и черен пипер
2 броя манго
1 люта чушка халапеньо
1/2 ч. нарязан на ситно лук
2 с.л. зехтин
2 с.л. сок от лайм
Начин на приготвяне:
В средно голяма купа разбийте кетчупа, меда, соевия сос, горчицата, джинджифила и червения пипер. Отделете около 1/4 чаша глазура за сервиране. Подправете свинските пържоли с 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер.
Включете скарата да загрява и я намажете с малко олио. Сложете пържолите и запечете за няколко минути. Намажете с марината с помощта на четка и ги обърнете. Намажете ги и и от другата страна.
Продължете да печете до пълна готовност.
Прехвърлете в чиния и оставете да починат 5 минути.
Междувременно смесете мангото, халапеньото, лука, зехтина, сока от лайм и 1/2 чаена лъжичка сол.
Полейте пържолите със запазената глазура и поръсете със салсата.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |