Вечерята никога не е била по-лесна! Тези леко пикантни и безумно ароматни скариди с чесън и кориандър се приготвят за минути.
Необходими продукти:
4 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
2 ч. л. сок от лайм
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/4 ч. л. сол
1/3 ч. кориандър
500 грама скариди
1/3 ч. лук
Начин на приготвяне:
В малка купа разбъркайте 3 супени лъжици зехтин, чесъна, сока от лайм, чилито на прах, солта и кориандъра и добавете скаридите. Разбъркайте, докато скаридите се покрият със сместа. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за 10 минути или до 8 часа.
В тиган на средно силен огън загрейте останалия зехтин. Добавете лука и гответе около 2-3 минути. Добавете скаридите и гответе от едната страна до порозовяване, около 45 секунди, след това обърнете. Гответе, докато скаридите се сготвят.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |