Тази супер универсална салата от леща е мечта за приготвяне на храна. Здравословна е, гъвкава е, запазва се цяла седмица и има по-добър вкус, колкото по-дълго стои!
Важно! Не е препоръчително да използвате червена леща за тази салата.
Необходими продукти:
2 1/2 ч. сварена леща
1 с. л. зехтин
1/2 глава лук, нарязан
1 морков, нарязан
сол
черен пипер
1 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. нарязани билки (босилек, мента)
1/4 ч. печени ядки- орехи, бадеми, кашу (по избор)
За дресинга:
2 с. л. зехтин
2 с. л. оцет
1/2 глава лук Шалот, нарязан на ситно
2 ч. л. горчица
1 ч. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
В голям тиган на умерен огън загрейте зехтина. Добавете лука и моркова и подправете със сол и черен пипер. Гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне и стане прозрачен, около 6 минути. Добавете мащерката и червения пипер и гответе още 1 минута.
Изключете котлона и направете дресинга: разбъркайте всички съставки и подправете на вкус със сол и черен пипер.
Добавете лещата, билките, ядките и дресинга към тигана с морковите и лука. Разбъркайте, за да се смеси, след това оставете да престои 10 минути, за да може лещата да поеме дресинга. Прехвърлете в купа за сервиране и сервирайте веднага.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |