Хубавото на тази рецепта е, че има много зеленчуци. Сьомгата сама по себе си е здравословна, но когато добавим зеленчуци, става още по-полезна.
Необходими продукти:
1/4 ч. зехтин
сок от 2 лимона
1 скилидка чесън
1 ч. л. сушен риган
1/2 ч. л. червен пипер
черен пипер
сол
1 ч. фета
1 ч. домати, белени
1/4 ч. маслини
1/4 ч. краставици
1/4 глава нарязан лук
2 с. л. копър
4 броя филета от сьомга
1 лимон, нарязан на тънко
1 малка глава червен лук
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
В голяма купа смесете зехтина, лимоновия сок, ригана, чесъна, червения пипер, черен пипер и сол.
Добавете сиренето фета и разбъркайте.
Оставете купата в хладилника за около 10 минути.
Сложете нарязания лимон и нарязания лук на дъното на една тава. Наредете филето, като го слагате с кожата надолу. Подправете със сол и черен пипер и печете около 20 минути.
В купата с фета добавете домати, маслини, червен лук и копър. Разбъркайте добре.
Сервирайте като сложите едно филе в чинията и поръсите със сместа от зеленчуци.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |