Днес ще ви представим рецепта за тако със скариди, авокадо и манго. Вероятно ви звучи странно, но няма да съжалявате, ако го опитате. Ето рецептата за това екзотично, но лесно ястие:
Необходими продукти:
1 голяма скарида, обелена
2 скилидки чесън
1 супена лъжица зехтин
сол
черен пипер
1 супена лъжица масло
2 броя манго, нарязани
2 броя авокадо, на кубчета
сок от 1 лайм
1/2 глава лук, нарязан
1 зелена люта чушка, нарязана
1 супена лъжица кориандър
8 малки тако питки
2 чаши нарязано зеле
Начин на приготвяне:
В една тава смесете скаридите, зехтина и чесъна. Подправете със сол и черен пипер, докато скаридите се покрият с подправки.
Вземете един тиган и разтопете маслото. Добавете скаридите и гответе до розово, около 3-4 минути.
В средна купа смесете мангото, авокадото, сокът от лайм, лука, чушката и кориандъра. Подправете със сол.
Напълнете питките тако със сместа с авокадото и мангото, зелето и скаридите.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |