За този типично есенен сладкиш са ви нужни:
- Тесто
- 1 кг. обелена тиква
- 3 яйца
- 100 мл. неподсладено концентрирано мляко
- 150 гр. кафява захар
- 1 кафена лъжица канела
- половин кафена лъжица джинджифил на прах
- 3 щипки индийско орехче
Затоплете фурната на 180 градуса.
Сложете тиквата да ври, докато се размекне и стане на пюре.
В купа разбийте яйцата и захарта, добавете канелата, индийското орехче, джинджифила и разбъркайте.
След това добавете пюрето от тиквата и млякото. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Сега изсипете сместа върху готовото тесто и запечете за около 30 минути във вече загрятата фурна!
Поднася се еко изстинало! Да ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |