Тиквен пай

Есенна сладост

Тиквен пай

За този типично есенен сладкиш са ви нужни:

  • Тесто
  • 1 кг. обелена тиква
  • 3 яйца
  • 100 мл. неподсладено концентрирано мляко
  • 150 гр. кафява захар
  • 1 кафена лъжица канела
  • половин кафена лъжица джинджифил на прах
  • 3 щипки индийско орехче

Затоплете фурната на 180 градуса. 

Сложете тиквата да ври, докато се размекне и стане на пюре. 

В купа разбийте яйцата и захарта, добавете канелата, индийското орехче, джинджифила и разбъркайте.

След това добавете пюрето от тиквата  и млякото. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. 

Сега изсипете сместа върху готовото тесто и запечете за около 30 минути във вече загрятата фурна!

Поднася се еко изстинало! Да ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay