Трикове за по-бързо омекване на маслото

Трикове за по-бързо омекване на маслото

Маслото създава магия! Буквално, ако самото добавяне на нещо може да подчертае вкуса на наслада, тогава трябва да бъде - тази магическа съставка, наречена масло. Неговият примамлив аромат и възхитителен вкус могат да издигнат храната ви на друго ниво.

Как да запазите перфектната текстура на маслото?

Задържането на кремообразната, но плътна текстура на маслото обаче е предизвикателство и най-добрият начин да направите това е чрез охлаждане. Структурата на маслото е различна, не е твърде твърда като сирене и твърде мека като гхи. Балансираната текстура се нуждае от правилно съхранение. През лятото можете да я поддържате чрез охлаждане, но съхраняването в хладилник прави маслото ужасно твърдо.

Има няколко прости трика за по-бързо омекотяване на маслото. Ето кои са те!

Едно от най-големите предизвикателства при приготвянето на деликатеси е да ги приготвите с правилната текстура на маслото, тъй като всяка подготовка за ястие е различна. От препечена филийка, кифлички до сосове, всяко ястие се нуждае от масло с различна текстура.

Разтопете го на водна баня. Да, един от най-често използваните начини за бързо разтопяване на маслото е просто чрез добавяне на няколко кубчета масло в купа и след това поставянето й върху топла вода. Това бързо и лесно разтопява маслото без проблеми. Така че следващия път, когато имате нужда от разтопено масло за вашите тостове, можете да изберете този лесен метод.

Ако желаете да сервирате на гостите си кубчета масло, оставете го на стайна температура за няколко минути. Ако желаете да забързате процеса, го оставете близо до готварската печка. След това загрейте нож и отрежете малки кубчета и маслото ви ще омекне само за няколко минути. Нагряването на ножа над пламък е вековна техника за рязане на замръзнало кубче масло.

Някои сладки изкушения изискват маслото ви да бъде разточено. Това няма как да се случи, ако маслото е замръзнало. В този случай трябва да поставите кубчето в торбичка. Увийте я добре, за да не влиза в нея въздух. След това започнете леко да потупвате маслото. Размразяването ще отнеме известно време, но ударите ще забързат процеса. С малко усилия ще успеете да разточите маслото.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay