Ако си мислите, че фондюто е ястие от 70-те години, което не е актуално днес, грешите. Тази класика се завръща в 21-век с пълна сила, а тези фондю хапки, които са вариант на класическото фондю, са чудесни за новогодишната нощ.
Тъй като прекарваме доста часове на масата, добре е да има доста хапки и мезета. В тази рецепта разтопеното сирене е изсипано в малки "купички", направени от хляб, което прави хапването на фондюто много по-лесно.
Ето как да приготвите фондю хапки за празничната вечеря днес:
Необходими продукти:
6-7 филийки хляб
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
1/3 ч. прясно мляко
1 1/2 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч. сирене чедър
1/2 ч. сирене Грюер
сол и черен пипер
2 с.л. див лук
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса. Разточете филийките хляб с точилката и изрежете малки кръгчета от тях, като предварително махнете коричките. Напръскайте форма за мини мъфини със спрей за готвене и сложете по едно парченце хляб във всяка чашка.
Печете около 10 минути, за може чашките да станат хрукави и вкусни.
Междувременно разтопете маслото на тигана и към него добавете млякото и горчицата. Трябва да се образува гъст сос. Свалете от котлона и добавете настърганите сирена. Овкусете със сол и черен пипер.
Разпределете тази смес във вече готовите "чашки" от хляб.
Върнете хапките във фурната и печете около 10 минути.
Поръсете с нарязан на ситно див лук и сервирайте.
Добър апетит и весел празник!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |