Фондю хапки

Ако си мислите, че фондюто е ястие от 70-те години, което не е актуално днес, грешите. Тази класика се завръща в 21-век с пълна сила, а тези фондю хапки, които са вариант на класическото фондю, са чудесни за новогодишната нощ. 

Тъй като прекарваме доста часове на масата, добре е да има доста хапки и мезета. В тази рецепта разтопеното сирене е изсипано в малки "купички", направени от хляб, което прави хапването на фондюто много по-лесно. 

Ето как да приготвите фондю хапки за празничната вечеря днес:

Необходими продукти:

6-7 филийки хляб

3 с.л. масло

3 с.л. брашно

1/3 ч. прясно мляко

1 1/2 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч. сирене чедър

1/2 ч. сирене Грюер

сол и черен пипер

2 с.л. див лук 

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 160 градуса. Разточете филийките хляб с точилката и изрежете малки кръгчета от тях, като предварително махнете коричките. Напръскайте форма за мини мъфини със спрей за готвене и сложете по едно парченце хляб във всяка чашка.

Печете около 10 минути, за може чашките да станат хрукави и вкусни.

Междувременно разтопете маслото на тигана и към него добавете млякото и горчицата. Трябва да се образува гъст сос. Свалете от котлона и добавете настърганите сирена. Овкусете със сол и черен пипер.

Разпределете тази смес във вече готовите "чашки" от хляб.

Върнете хапките във фурната и печете около 10 минути. 

Поръсете с нарязан на ситно див лук и сервирайте.

Добър апетит и весел празник!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay