Тези бонбони се топят в устата и не изискват готварски умения. Те са цветни и вкусни и са много подходящи за предстоящите празници. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
1 яйце
2–3 чаши пудра захар
Оцветители за храна
Етерични масла (за овкусяване)
Начин на приготвяне:
Поставете яйчния белтък в купа и разбийте с телена бъркалка, докато стане на пяна.
Добавете пудрата захар в белтъка и бъркайте докато сместта стане твърда.
Добавете oще пудра захар и я разбъркайте с ръце, трябва да постигнете консистенция на твърдо тесто. Може да не използвате цялата пудра захар.
Разделете тестото на четири парчета и ги поставете в малки купички. Добавете малко хранителни оцветители към всяка купа, като ги съобразете с ароматите, които ще използвате.
Сложете по 2 капки етерично масло във всяка купа, съпоставяйки ги с хранителните оцветители, които сте използвали.
Разбъркайте.
Разточете тестото.
Ако тестото стане твърде лепкаво, добавете още малко пудра захар.
Разделете тестото на части.
Оформете топчици и натиснете с вилица.
Оставете бонбоните да престоят за 12-24 часа.
Лесно, бързо, вкусно и може да ги направите с вашите деца или като украса за празника.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 1 |