Направата на домашен чипс от тиквички без пържене е лесен процес. Ето една проста рецепта:
Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка червен пипер (по избор)
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и нарежете на тънки кръгли филийки с помощта на белачка или ренде тип мандолина. Ако използвате белачка, уверете се, че правите филийките възможно най-тънки.
В голяма купа смесете зехтина, солта, черния пипер, чесъна на прах и червения пипер (ако използвате). Разбъркайте добре, за да комбинирате подправките. Добавете тиквените кръгчета към сместа от подправки и разбъркайте, за да сте сигурни, че всички филийки са равномерно покрити.
Поставете кръгчетата върху тава за печене, покрита с хартия за печене. Уверете се, че слоят не е твърде дебел, тъй като това ще попречи на тиквичките да се изпекат правилно.Изпечете в предварително загрята фурна на 200°C за около 25-30 минути, или докато тиквичките станат меки и златисто кафяви. Времето за готвене може леко да варира в зависимост от дебелината на вашите филийки и силата на вашата фурна.
Извадете тавата от фурната и оставете чипса от тиквички да се охлади напълно. След като се охлади, съхранявайте чипса в херметически затворен контейнер. Насладете се на вашия домашен чипс от тиквички без пържене! Може да се консумира самостоятелно като лека закуска или като гарнитура към различни ястия.
0 | 0 |