Чипс от тиквички без пържене

Чипс от тиквички без пържене
Canva

Направата на домашен чипс от тиквички без пържене е лесен процес. Ето една проста рецепта:

Необходими продукти:

2 средно големи тиквички

2 супени лъжици зехтин екстра върджин

1 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер

1/2 чаена лъжичка чесън на прах

1/2 чаена лъжичка червен пипер (по избор)

Начин на приготвяне:

Обелете тиквичките и нарежете на тънки кръгли филийки с помощта на белачка или ренде тип мандолина. Ако използвате белачка, уверете се, че правите филийките възможно най-тънки.

В голяма купа смесете зехтина, солта, черния пипер, чесъна на прах и червения пипер (ако използвате). Разбъркайте добре, за да комбинирате подправките. Добавете тиквените кръгчета към сместа от подправки и разбъркайте, за да сте сигурни, че всички филийки са равномерно покрити.

Поставете кръгчетата върху тава за печене, покрита с хартия за печене. Уверете се, че слоят не е твърде дебел, тъй като това ще попречи на тиквичките да се изпекат правилно.Изпечете в предварително загрята фурна на 200°C за около 25-30 минути, или докато тиквичките станат меки и златисто кафяви. Времето за готвене може леко да варира в зависимост от дебелината на вашите филийки и силата на вашата фурна.

Извадете тавата от фурната и оставете чипса от тиквички да се охлади напълно. След като се охлади, съхранявайте чипса в херметически затворен контейнер. Насладете се на вашия домашен чипс от тиквички без пържене! Може да се консумира самостоятелно като лека закуска или като гарнитура към различни ястия.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay