Фенове сте на шоколада? Ние също! Ето защо ще ви предложим рецепта за шоколадов тарт, с шоколадова коричка и шоколадов пълнеж! Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
За коричката:
1 1/4 ч. брашно
1/2 ч. захар
1/4 ч. какао на прах
1 ч. л. сол
1/2 ч. масло
За пълнежа:
250 грама шоколад
1/3 ч. сметана
1/4 ч. заквасена сметана
1/2 ч. л. сол
бита сметана, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
В голяма купа комбинирайте брашното, захарта, какаото и солта. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато съставките се смесят. Изсипете тестото в тавичка и го притиснете към дъното. Надупчете тестото с вилица.
Печете около 12-15 минути. Оставете да се охлади напълно.
Сложете шоколада в топлоустойчива купа. В малка тенджера на умерен огън загрейте сметаната. Изсипете шоколада при горещата сметана и оставете да престои 1 до 2 минути. Добавете заквасена сметана и солта и разбийте до пълна гладкост.
Изсипете ганаша върху охладената кора и загладете с шпатула. Охладете в хладилника, поне за 1 час.
Сервирайте с бита сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |