Шоколадът е онова удоволствие, което ни залива с вълни от щастие, а не изисква нищо в замяна. Било то при разбито сърце, усилено учене за изпити или пък просто за награда – решихме, че няма как да не ви научим да си приготвяте шоколад в домашни условия. От онзи - течния, който загребваме с голямата лъжица, а понякога и с пръсти. Истинска наслада!
Нужни са ти:
- 1 чаена чаша вода
- 1 чаена чаша захар (може и кафява)
- 125 гр масло
- 250 гр сухо мляко
- 8 супени лъжици разтворимо какао
Стъпките са три:
-
Загряваш в тенджера водата и бъркайки, добавяш захарта.
-
След това се прибавя кравето масло, а като и то се разтопи, сместа се снема от огъня.
-
Финалното магическо действие – време е за сухото мляко и какаото. Добавяш и тях, като бъркаш до получаването на кремообразна вкусна смес.
Ако обичаш шоколада да е примесен с различни вкусотийки – то добави смело малко ром, настъргана портокалова кора, орехи, лешници, ягоди или каквото ти идва на ум.
Да ти е сладко!
160 | 2 |