Ябълковият щрудел е един от най-есенните десерти. Ще ви предложим рецепта за ябълков щрудел, който се приготвя с готови кори, така че няма да ви затрудни.
Необходими продукти:
2 пакета фини точени кори
2 кафени чаши разтопено масло
1 кг ябълки
1 кафена чаша натрошени бисквити
1 кафена чаша счукани орехи
2 кафени чашки захар
1 пакетче канела на прах
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото, докато се втечни. Почистете ябълките от семките и ги обелете, след което ги настържете. Натрошете бисквитите на ситно и ги смесете с орехите, канелата и захарта. Всяка кора се отваря, половината от нея по дължина се намазва с мазнина и пак се прегъва. Върху кората се разпределя 1/2 част от бисвитената смес и настърганите ябълки, след което се навива на руло и се поставя в намазнена тавичка. Преди печене рулата се намазват с мазнина и се нарязват на желаната дължина. Щруделът се пече при умерена температура. Сервира се поръсен с пудра захар.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |