Делото на годината: Дейвид Ла Шапел срещу Риана

Ще бъде ли опорочена кариерата на Риана?

Делото на годината: Дейвид Ла Шапел срещу Риана

Легендарният фотограф и режисьор Дейвид Ла Шапел търси авторските си права - нещо повече от законно и нормално в бурния свят на шоубизнеса отвъд Океана. Последният провокативен видео клип на Риана се оказа голямата хапка, която може би ще я задави. Фотографът твърди, че огнената дива копирa грубо и буквално части от негова работа, а в съда той заяви, че разпознава осем свои кадри.

Становището на Ла Шапел е, че Риана си е позволила невиждано нахалство. Според неговите думи във видеото "S&M" са копирани най-важните неща, а именно: цялостната концепция, настроението, темата, декорите, цветовете, та дори и осветлението.



Пренебрегването на авторските права се оказва проблем не само от балканска величина. Такива неща се случват навсякъде по света, а ето, че си го позволяват и тези, които уж трябва да служат за пример. 


Заради скандалните сцени и смели решения на режисьора на клипа, той вече е забранен в 11 държави. Ако Дейвид Ла Шапел успее да осъди най-популярната певица в света в момента - излъчването на видеото ще бъде прекратено и в САЩ, което би било огромен удар не само по сметката на РиРи, а и по нейния безупречен до сега имидж.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay