Кралската сватба стана мишена на шеги по случай 1 април

Светът се посмя на гърба на Кейт и Уилям за 1 април

Снимка от обявяването на годежа на 16 ноември 2010 г.
Снимка от обявяването на годежа на 16 ноември 2010 г.

Британската кралска сватба се отменя?! О, не, просто първоаприлска шега на медиите във Великобритания, предаде Ройтерс.


Голямото кралско събитие в края на месеца стана основната мишена на традиционните шеговити публикации в медиите. Сред шегите на кралска тема например е как бъдещата булка Кейт Мидълтън пазарува бебешки дрешки.

На "промонархическия вагон" се качи дори изразяващият позициите на левицата в. "Гардиън". 

В. "Дейли телеграф" съобщи за "таен меморандум" около плановете на Лейбъристката партия да организира улични партита в кралски стил по случай предстоящата сватба на лидера Ед Милибанд на 27 май. 


От гледна точка на журналистически ресурси, днес едва ли друга медия е положила повече старание от в. "Гардиън". 


"Промонархическите" усилия на изданието включват снимка на принц Хари, който държи чернова на речта си като кум на сватбата на брат си Уилям. Вестникът помества и реклама на половин страница на кралския модел BMW M3 купе с шеговит имейл адрес. На писмото с искане за коментар, изпратено от Ройтерс, е получен следният отговор: "Благодарим ви за проявения интерес. С удоволствие бихме ви съобщили повече подробности, ако днес не беше Първи април".


В 10:11 минути в онлайн изданието на вестника се появява водеща новина, според която британската кралска сватба се отменя. Четири минути по-късно е пусната поправка, информираща читателите, че събитието продължава по план. 


В. "Дейли мейл" публикува снимка на фотограф на име Уил Сандкейт. Фотографията показва двойничка на Кейт Мидълтън, която разглежда бебешки дрешки. 


Ексцентричният милиардер Ричард Брансън също даде своя принос към днешния ден на шегата. Той оповести, че най-новото му бизнес начинание е свързано с Плутон. Брансън заяви, че е купил понижения в планета-джудже космически обект и смята да раздуе неговата маса, за да му върне статута на планета, отнет му от Международния астрономически съюз през 2006 г. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay