Хрупкави фета джобчета

Почитатели на печено бри, трябва да опитате най-новата рецепта за печено сирене: хрупкава печена фета. По-солена и по-пикантна от брито, фетата внася нов вкусов профил в категорията на печените сирена. 

В тази рецепта сиренето е обвито в хрупкави кори за баница, а отгоре е полято с малко мед, за деликатна сладкост.

Ето как да приготвите това интересно и много вкусно предястие:

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин

1 блокче фета (около 250-300 грама)

2-3 кори за баница

1 ч.л. мащерка

1/4 ч.л. настъргана лимонова кора

2 с.л. сусам

щипка червен пипер

1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса. Подсушете фетата с кухненска хартия и пригответе тавичка, като сложите хартия за печене в тавичка и леко я намазнете.

Разстелете корите и ги поръсете с мащерка и лимонова кора.

Сложете фетата посредата и загънете. Намажете края на кората с малко масло, за да може да залепне.

Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете завитите парчета сирене и запържете за 3-4 минути, до златисто. 

Прехвърлете в подготвената тавичка и печете около 10 минути. 

Поръсете със сусам, червен пипер и още мащерка. Поръсете с мед и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay