Чести грешки при използването на балсам за коса

Чести грешки при използването на балсам за коса

Нека бъдем честни, не използваме балсам всеки път, когато измиваме косата си. Със сигурност имаме моменти, когато бързате и пропускате тази стъпка. Някои хора не го предпочитат, защото чувстват косата си лепкава, натежала или омазнена. Вие изпитвате ли същото? Ние ще ви дадем няколко примера за неправилна употреба на балсама.

Използвате го върху корените

Когато нанесете балсама върху корените, това прави скалпа ви още по-мазен. Вашият скалп произвежда естествен себум, за да подхрани корените и ако нанесете балсам върху скалпа, той допълнително ще направи корените твърде мазни и плоски. Номерът е да нанесете балсама от средната дължина към върховете на косата си. Оставете го да подейства за около минута или две и след това го измийте с хладка вода, за да го запечатате в косъма.

Използвате твърде много или твърде малко продукт

Използването на твърде много продукти обаче може да доведе до натрупването им, което може да направи косата ви да изглежда мазна. Когато използвате твърде малко от продукта, той на практика изобщо не работи във ваша полза. Колко продукт трябва да използвате всъщност зависи от дължината и дебелината на косата ви.

Не използвате подходящия балсам за вашия тип коса

Да, точно както трябва да се съсредоточите върху шампоана за вашия тип коса, трябва да направите същото и с балсама. Ако имате тънка коса, леките балсами са страхотни. Ако използвате балсам за гъста коса, той ще натовари косъма ви. Затова потърсете качествен балсам, който отговаря на вашия тип коса и инвестирайте само в него.

Не го задържате върху косата си достатъчно дълго

Вашият балсам ще се нуждае от няколко минути, за да си свърши работата. Ако просто го намажете и изплакнете като шампоан, той изобщо няма да работи. Трябва да нанесете балсама на части и да го оставите да действа поне 4-5 минути. Това ще направи косата ви хидратирана и лъскава. По време на дълбоко кондициониране трябва да използвате маска, която можете да нанесете и да оставите да престои 15-30 минути, преди да изплакнете всичко.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay