15.09.2023 | 11:00
по статията работи: Jenite.bg
Удон нудлите са вид японски традиционни пшенични нудли, които се отличават със своята дебелина и плътна текстура. Те са по-фолеми от други видове азиатски нудли, като рамен или со-ба и обикновено са около 4-6 мм в диаметър.
Удон нудлите се...
Вероятно поне веднъж през живот сте хапвали руските тестени изделия пелмени. Днес ще ви покажем една малко по-различна вариация на пълненото тесто, този път с азиатски привкус. Отлитаме до далечна Япония, макар и виртуално, за да се насладим на...
Японската кухня в никакъв случай не започва и не завършва с така популярното напоследък и в западния свят суши. Но именно малките рулца с ориз и различни пълнежи, увити в листa нори, са сред най-силните асоциации, които се зараждат в главите ни,...
Ако обичате да хапвате суши, то със сигурност ще привлечем вниманието ви с тази салата от японската кухня. Тя е лесна за приготвяне и очарова със своя екзотичен вкус. Адаптирали сме някои от съставките спрямо българския пазар в името на лесната...
За тези от вас, които не са наясно с лексиката на източните езици, ще разясним. "Якитори" означава "птиче месо на грил". И въпреки, че екзотичното име на това ястие е тавтология, то предизвиква асоциация за необичаен вкус. Необходими продукти...