Това бързо и лесно ястие изглежда простичко, но комбинацията от вкусове е способна да ви отведе в далечна Азия. Ястието и идеално за бърза вечеря, която освен ароматна, ще бъде и много вкусна!
Необходими продукти:
2 с.л. олио
1 кг телешко филе, нарязано на тънки ивици
1 ½ ч.ч. свежи цветчета броколи
1 червена чушка, нарязана на ленти клечки
2 морков, нарязани на ситно
1 глава зелен лук, нарязан
1 ч.л. смлян чесън
2 с.л. соев сос
2 с.л. сусам, препечен
2-3 с.л. сусамово олио, за поливане накрая
Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в голям уок на средна температура. Запържете телешкото докато покафенее, 3 до 4 минути. Преместете месото отстрани на уока и добавете броколи, чушка, моркови, зелен лук и чесън в центъра на тигана. Задушете зеленчуците за 2 минути.
Разбъркайте говеждото в зеленчуците и подправете със соев сос и сусам. Продължете да готвите и разбърквайте, докато зеленчуците омекнат, още около 2 минути.
Свалете от котлона и полейте с малко сусамово олио, след което разбъркайте! Гарнирайте с варен ориз или азиатски нудли.
Приятен апетит!
0 | 0 |