Вече четвърти ден сме на африканска кулинарна вълна в рамките на седмицата в Jenite.bg, посветена на кухнята на южния континент. Днес ще наминем виртуално през територията на Тунис, за да изпробваме рецептата за един от местните специалитети, наречен таджин.
Необходими са ви:
750 г зрял фасул
5 пилешки бутчета
1 глава кромид лук
20 мл доматено пюре
250 г спанак
1 червена чушка
1 зелена чушка
100 г краве сирене
100 г галета
6 яйца
100 г масло
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Накиснете боба за една нощ.
Почистете и измийте спанака и го попарете.
Нарежете пилешкото месо на малки парченца. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
В дълбок тиган запържете месото, заедно с лука, докато парченцата получат златиста коричка.
Прибавете доматеното пюре, нарязаните чушки, фасула и долейте 2 ч.ч. вода.
След като кипне, намалете огъня и оставете ястието да се задушава около час.
Отлейте малко от соса в една чаша, а в тигана прибавете галетата, сиренето, спанака, маслото и сол на вкус.
Чукнете яйцата и бъркайте продължително.
Изсипете таджина в намаслен съд и го сложете във фурната на умерен огън, докато течността се изпари.
Нарежете го на парченца и го сервирайте горещ.
Още изкушения с африкански привкус може да откриете в Kulinar.bg.
1 | 0 |