Не само това ястие е абсолютно зашеметяващо, но и е пълно с незаменими аминокиселини. Леки, освежаващи и полезни за вас, това е перфектното странично (или основно) ястие за разтоварване след тежките, зимни ястия.
Необходими продукти:
2 чаши киноа, измита и изцедена
2 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
2 чаши чери домати, разрязани на половина
2 чаши моцарела, настъргана
сол
черен пипер
3 големи домата, нарязани на кръгчета
1 чаша прясна моцарела
1/4 ч. пресен босилек
1/4 ч. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
В голяма тенджера сварете киноата, с 4 чаши вода, около 15 минути.
В голям тиган загрейте зехтина. Добавете чесъна и чери доматите и гответе 4-5 минути, като не спирате да бъркате.
В голяма купа смесете киноата с доматената смес, след това добавете моцарелата, подправете със сол и черен пипер.
Вземете касерола и редете едно кръгче домат, едно кръгче моцарела и малко от приготвената смес. Така, докато не запълните тавата.
Печете около 30 минути. Поръсете с босилек и балсамов оцет и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |